Please enter an Access Token

Najlepsza dyniowa kawa, czyli Pumpkin Spice Latte

Jesień kojarzy mi się z kolorowymi liśćmi, zupą dyniową, halloween, leniwymi wieczorami pod kocem z książką i gorącym pumpkin spice latte! Ten pyszny dyniowy napój odkryłam w ubiegłym roku i od kilku tygodni znów gości w naszym domu. Kawa z pewnością nie jest dla dzieci, dlatego tym razem przepis zostawiam Wam, rodzicom!
Jak przygotować Pumpkin Space Latte?

Potrzebne składniki: 

  • składniki na syrop dyniowy:  skondensowane mleko słodzone, woda, dyniowe puree,  imbir w proszku, cynamon, gałka muszkatołowa, cukier wanilinowy.
  • dodatkowo: podwójne espresso, mleko.

Przygotowanie syropu dyniowego: W niewielkim garnuszku zagotowujemy 150 ml wody, łyżeczkę sproszkowanego cynamonu, łyżeczkę sproszkowanego imbiru, łyżeczkę gałki muszkatołowej i łyżeczkę cukru wanilinowego. Studzimy i przecedzamy przez drobne sitko. Następnie dodajemy 100 ml skondensowanego mleka i 1/4 szklanki upieczonej i zmiksowanej dyni. Całość mieszamy i jeszcze raz zagotowujemy.

Przygotowanie Pumpkin Space Latte: Zaparzamy podwójne espresso, dodajemy 5 łyżeczek syropu dyniowego i spienione mleko. Napój możemy udekorować bitą śmietaną,  startą czekoladą, cynamonem i goździkami,

Pinitpumpkin space latte
Zachęcam Was do odwiedzenia również tego wpisu:
Kasia
signature

Subskrybuj, aby nie przegapić żadnego wpisu

Podaj swój adres email i bądź na bieżąco z nowościami na blogu :)

A ty co o tym myślisz?

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Brak Komentarzy.

Poprzedni
Jabłka w karmelu – pyszny jesienny deser
Najlepsza dyniowa kawa, czyli Pumpkin Spice Latte